back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Rabarber­sill med vanilj

  • 0.5 l burk

En läcker och fräsch sillrätt med rabarber och vanilj. Perfekt till midsommar!

Foto Lisa Björner

Hur

Gör så här

1.

Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Skär dem sedan i sneda 2 cm breda bitar. Lägg i en glasburk med lock.

2.

Blanda ättiksprit, socker, vatten, nejlikor, vitpepparkorn och lagerblad i en kastrull

3.

Snitta vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg även i stången

4.

Koka upp lagen, ta av från värmen och lägg i rabarbern

5.

Låt lagen sedan kallna och slå den över sillen

6.

Sätt på locket på burken och ställ in den i kylskåpet. Låt stå i minst 2 dygn

Ingredienser

Ingredienser

1 förpackning á 420 g inläggningssill

½ dl ättiksprit

1 dl strösocker

1 ½ dl vatten

3 hela kryddnejlikor

5 vitpepparkorn

1 lagerblad

1/2 vaniljstång

1-2 stjälkar, skurna i bitar rabarber