Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Skär dem sedan i sneda 2 cm breda bitar. Lägg i en glasburk med lock.
En läcker och fräsch sillrätt med rabarber och vanilj. Perfekt till midsommar!
Foto Lisa Björner
1.
Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Skär dem sedan i sneda 2 cm breda bitar. Lägg i en glasburk med lock.
2.
Blanda ättiksprit, socker, vatten, nejlikor, vitpepparkorn och lagerblad i en kastrull
3.
Snitta vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg även i stången
4.
Koka upp lagen, ta av från värmen och lägg i rabarbern
5.
Låt lagen sedan kallna och slå den över sillen
6.
Sätt på locket på burken och ställ in den i kylskåpet. Låt stå i minst 2 dygn
1 förpackning á 420 g inläggningssill
½ dl ättiksprit
1 dl strösocker
1 ½ dl vatten
3 hela kryddnejlikor
5 vitpepparkorn
1 lagerblad
1/2 vaniljstång
1-2 stjälkar, skurna i bitar rabarber