back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Rabarber- och kokosgalette

  • 40 minuter + 1 timme i kylen
  • ca 8 portioner

En snabb och enkel paj som du bakar direkt på en plåt utan form.

    Hur

    1.

    Värm ugnen till 225 grader.

    2.

    Blanda de torra ingredienserna till pajdegen och kör i en matberedare tillsammans med smöret. Det går också att nypa ihop degen med fingrarna. Tillsätt lite kallt vatten åt gången, till en smidig deg. Överarbeta den inte. Lägg degen mellan 2 ark plastfolie och kavla ut den lite. Ställ in i kylskåpet i ca 1 timme. Om den står i kylskåpet längre, ta ut den stund innan du ska kavla ut den igen.

    3.

    Skölj och skär rabarbern i ca 10 cm lika stora bitar. Lägg i en skål och blanda med socker, kokos och Maizena.

    4.

    Lägg degen på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Kavla ut den ytterligare till en oval form, som är ca 30 cm x 35 cm. Lägg rabarberfyllningen på degen men lämna en kant runtom på ca 5 cm.

    5.

    Vik sedan upp kanten runt hela pajen.

    6.

    Pensla kanten med ägg. Grädda i ugnen i 20-25 minuter. Täck pajen med lite folie om den börjar få för mycket färg.

    7.

    Servera med glass eller vaniljsås!

    Ingredienser

    Ingredients

    350-400 g rabarber

    1/2 dl strösocker

    3 msk kokosflingor

    1 msk Maizena

    3 1/2 dl vetemjöl

    1/2 tsk socker

    125 g smör

    4-5 msk iskallt vatten

    1 ägg