Skala rabarbern om skalet är träigt. Skär den i mindre bitar
Vi älskar rabarber och kommer därför ösa på med en massa rabarberrecept här på bloggen. Vi kan ju liksom inte låta bli – de är ju så fantastiskt goda – och det finns så otroligt mycket man kan göra med dessa färgglada stjälkar. Idag bjuder vi idag på världens enklaste rabarberkräm – som passar till frukost, mellis eller dessert! Vi toppar den med en crunchy strössel på havregryn, nötter och kokos. Gudomligt gott!
1.
Skala rabarbern om skalet är träigt. Skär den i mindre bitar
2.
Lägg vatten och socker i en kastrull tillsammans med rabarbern. Börja med den mindre mängd socker så kan man tillsätta mer sedan. Koka upp och låt småputtra tills rabarbern är mjuk. Rör om så att den mosas. Smaka av med eventuellt mer socker och eventuellt lite vaniljsocker. Låt svalna
3.
Värm ugnen till 175 grader. Värm vatten och honung och vispa ihop
4.
Rör ihop havregryn, kokos, nötter och salt med honungsvattnet så att det är jämnt fördelat
5.
Sprid ut jämnt på en bakplåt och rosta i ugnen i 10-13 minuter, tills det är gyllenbrunt. Rör om då och då, och se upp så att det inte bränns
6.
Servera rabarberkrämen med strösslet
400 g rabarber
2 msk vatten
1/2 -1 dl strösocker
ev lite vaniljsocker
1 dl havregryn
3 msk kokosflingor
3 msk hackade nötter
2 msk flytande honung
2 msk vatten
1 nypa salt