back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Rabarber­kräm med havre- och nötströssel

  • 4 portioner

Vi älskar rabarber och kommer därför ösa på  med en massa rabarberrecept här på bloggen. Vi kan ju liksom inte låta bli – de är ju så fantastiskt goda – och det finns så otroligt mycket man kan göra med dessa färgglada stjälkar. Idag bjuder vi idag på världens enklaste rabarberkräm – som passar till frukost, mellis eller dessert! Vi toppar den med en crunchy strössel på havregryn, nötter och kokos. Gudomligt gott!

Hur

Gör så här

1.

Skala rabarbern om skalet är träigt. Skär den i mindre bitar

2.

Lägg vatten och socker i en kastrull tillsammans med rabarbern. Börja med den mindre mängd socker så kan man tillsätta mer sedan. Koka upp och låt småputtra tills rabarbern är mjuk. Rör om så att den mosas. Smaka av med eventuellt mer socker och eventuellt lite vaniljsocker. Låt svalna

3.

Värm ugnen till 175 grader. Värm vatten och honung och vispa ihop

4.

Rör ihop havregryn, kokos, nötter och salt med honungsvattnet så att det är jämnt fördelat

5.

Sprid ut jämnt på en bakplåt och rosta i ugnen i 10-13 minuter, tills det är gyllenbrunt. Rör om då och då, och se upp så att det inte bränns

6.

Servera rabarberkrämen med strösslet

Ingredienser

Ingredienser

400 g rabarber

2 msk vatten

1/2 -1 dl strösocker

ev lite vaniljsocker

Havre- och nötströssel

1 dl havregryn

3 msk kokosflingor

3 msk hackade nötter

2 msk flytande honung

2 msk vatten

1 nypa salt