back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Rabarber-coleslaw

  • 4 portioner

Oftast använts rabarber i bakverk, saft och sylt – men den passar även utmärkt i ”vanlig” matlagning. Har har vi gjort en fräsch och syrlig cole slaw med rabarber – som passar perfekt till grillat.

Hur

Gör så här

1.

Blanda rabarber, vatten och honung i en liten kastrull. Koka upp och låt sedan sjuda under lock i ca 5 minuter. Tillsätt vinäger och citronsaft och låt sjuda utan lock i ca 5 minuter. Låt svalna, sila bort rabarbern och tillsätt olja

2.

Skiva rabarbern tunt på längden, gärna med en osthyvel eller mandolin. Skär sedan i tunna strimlor, ca 5 cm långa

3.

Skala och skär morötterna i tunna stavar, alternativt riv dem eller kör dem i en spiralizer. Skala och halvera rödlöken och skär i tunna skivor. (För en mildare smak, låt den skivade rödlöken ligga i ett kallt vattenbad i ca 15 minuter.)

4.

Blanda grönsakerna med dressingen. Smaka av med salt och peppar

Ingredienser

Ingredienser

100 g rabarber

2 morötter

1 liten rödlök

3 dl strimlad vitkål

2 dl strimlad rödkål

¼ tsk salt

En nypa svartpeppar

Dressing

3 dl hackad rabarber

1 dl vatten

½ dl honung

2 msk rödvinsvinäger

1 tsk färskpressad citronsaft

1 msk olivolja