Blanda rabarber, vatten och honung i en liten kastrull. Koka upp och låt sedan sjuda under lock i ca 5 minuter. Tillsätt vinäger och citronsaft och låt sjuda utan lock i ca 5 minuter. Låt svalna, sila bort rabarbern och tillsätt olja
1.
Blanda rabarber, vatten och honung i en liten kastrull. Koka upp och låt sedan sjuda under lock i ca 5 minuter. Tillsätt vinäger och citronsaft och låt sjuda utan lock i ca 5 minuter. Låt svalna, sila bort rabarbern och tillsätt olja
2.
Skiva rabarbern tunt på längden, gärna med en osthyvel eller mandolin. Skär sedan i tunna strimlor, ca 5 cm långa
3.
Skala och skär morötterna i tunna stavar, alternativt riv dem eller kör dem i en spiralizer. Skala och halvera rödlöken och skär i tunna skivor. (För en mildare smak, låt den skivade rödlöken ligga i ett kallt vattenbad i ca 15 minuter.)
4.
Blanda grönsakerna med dressingen. Smaka av med salt och peppar
100 g rabarber
2 morötter
1 liten rödlök
3 dl strimlad vitkål
2 dl strimlad rödkål
¼ tsk salt
En nypa svartpeppar
3 dl hackad rabarber
1 dl vatten
½ dl honung
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk färskpressad citronsaft
1 msk olivolja