Skölj quinoan och koka enligt anvisningarna på förpackningen. Använd grönsaksbuljong istället för vatten. Låt det färdigkokta quinoan svalna.
Smarriga quinoa- och kikärtsbollar att servera som köttfritt alternativ. Perfekt att servera med sallad och sås.
1.
Skölj quinoan och koka enligt anvisningarna på förpackningen. Använd grönsaksbuljong istället för vatten. Låt det färdigkokta quinoan svalna.
2.
Skala och finhackad lök och vitlök. Fräs i 1 msk olivolja i några minuter. Låt svalna något.
3.
Kör kikärtor och tahini i en matberedare till en slät röra. Blanda kikärtsröran med quinoa, lök, maizena, ströbröd och 2 msk olivolja. Finhacka persiljan och rör ner i smeten. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå i minst 30 minuter.
4.
Rulla quinoa- och kikärtsröran till bollar. Stek i olivolja i en stekpanna tills bollarna blir gyllenbruna runtom. Servera varma.
2 dl quinoa
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
2 dl persilja
1 burk á ca 400 g kokta kikärtor
2 msk tahini
2 msk maizena
2 msk ströbröd
salt och svartpeppar
olivolja