Mixa havregryn, socker, kakao, smör och punsch i matberedare.
En härlig variant på punchknappar som kallas för punchisar. Receptet innehåller havregryn, strösocker, kakao, smör, punsch, mörk choklad och nonpareille.
1.
Mixa havregryn, socker, kakao, smör och punsch i matberedare.
2.
Rulla till bollar som sedan får stelna i kylen i cirka 1 timme.
3.
Smält chokladen.
4.
Dela varje boll på mitten och doppa varje halva i choklad.
5.
Lägg dem på ett bakplåtspapper och garnera med strössel.
6.
Låt stelna.
7.
I en lufttät burk i kylen håller de i 1 – 2 veckor, i frysen i cirka 3 månader.
3 dl havregryn
½ dl strösocker
½ dl kakao
100 g smör
1 – 2 msk punsch
ca 250 g mörk choklad nonpareille (strössel)