back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Punschisar

En härlig variant på punchknappar som kallas för punchisar. Receptet innehåller havregryn, strösocker, kakao, smör, punsch, mörk choklad och nonpareille.

    Hur

    1.

    Mixa havregryn, socker, kakao, smör och punsch i matberedare.

    2.

    Rulla till bollar som sedan får stelna i kylen i cirka 1 timme.

    3.

    Smält chokladen.

    4.

    Dela varje boll på mitten och doppa varje halva i choklad.

    5.

    Lägg dem på ett bakplåtspapper och garnera med strössel.

    6.

    Låt stelna.

    7.

    I en lufttät burk i kylen håller de i 1 – 2 veckor, i frysen i cirka 3 månader.

    Ingredienser

    3 dl havregryn

    ½ dl strösocker

    ½ dl kakao

    100 g smör

    1 – 2 msk punsch

    ca 250 g mörk choklad nonpareille (strössel)