back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Potatis­tartlette med grönkål, västerbottensost och valnötter

  • 6-9 bitar

En god potatistartlette med grönkål, västerbottensost och valnötter som är snabb att göra och vansinnigt god.

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 175 grader.

2.

Om du använder smördegsplattor, lägg plattornas långsida omlott så att du får en rektangel. Kavla ut lite grann.

3.

Skala potatisen och skär så tunt som möjligt.

4.

Pensla smördegen med det vispade ägget.

5.

Lägg potatisskivorna omlott på smördegen tills den är helt täckt – lämna dock en ca 2 cm kant runtom.

6.

Strö osten över potatisen.

7.

Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

8.

Ta ut tartletten och strö över grönkål och valnötter.

9.

Grädda i ytterligare 10 minuter.

10.

Servera direkt.

Ingredienser

Ingredienser

250 g smördeg (3 plattor)

4-5 potatisar

1 ägg, vispat

1 ½ dl riven västerbottensost

50 g grönkål, grovhackad

1 dl valnötter

Grönt på julbordet!

Våra godaste "gröna" rätter på julbordet!