back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Portobelloburgare med kimchi och stekt ägg

  • 4 burgare

En spännande variant på vegoburgare som toppas med smakrik och lite het kimchi och stekt ägg. Recept på hembakade hamburgerbröd hittar du HÄR!

Recept har vi ursprungligen skrivit för tidningen Allt om mat.

Foto Lisa Björner

Hur

Gör så här:

1.

Ansa svampen och pensla med olja. Salta och peppra. 

2.

Grilla svampen på bägge sidor, i ca 10 minuter.

3.

Stek äggen i lite olja under tiden. Salta.

4.

Lägg lite majonnäs och sallad på hamburgerbröden. Lägg sedan på svamp, kimchi och ägg. Servera direkt.

Ingredienser

Ingredienser

4 portabellosvampar

1 msk rapsolja

4 ägg

½ dl majonnäs

4 salladsblad

4 hamburgerbröd

ca 3 dl kimchi

ca 1 msk olja till stekning

ca 1 krm salt

en nypa svartpeppar