back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Polkagristryffel

  • ca 24 stycken

För oss har polkagrisar alltid varit förknippad med julen. Kanske för att polkagriskäppar är ett typiskt amerikanskt julgodis, som man även gärna hänger upp i julgranen. Därför så har vi ofta den i våra julbakverk och godis – som t ex denna polkagristryffel. Choklad och mint är nämligen en alldeles ypperliga smakkombination.

    Hur

    Gör så här

    1.

    Hacka chokladen riktigt fint och lägg i en bunke. Lägg ner smöret i små klickar.

    2.

    Koka upp grädden och häll den över chokladen. Låt stå i några minuter utan att röra. Blanda sedan försiktigt till en slät kräm.

    3.

    Tillsätt pepparmintolja efter önskad smak.

    4.

    Låt tryffelkrämen svalna i rumstemperatur. Ställ sedan in den i kylen. När krämen är så pass fast att den går att forma, ta klickar av choklad och rulla till bollar. Ta kärna lite kakao i händerna så att inte chokladen kladdar.

    5.

    Rulla bollarna i krossade polkagrisar. Ställ kallt.

    Ingredienser

    Ingredienser

    225 g mörk choklad

    1.5 dl vispgrädde

    25 g smör

    Några droppar pepparmintsarom

    Kakao att rulla i

    krossade polkagrisar