Värm ugnen till 175 grader. Smörj en pajform.
1.
Värm ugnen till 175 grader. Smörj en pajform.
2.
Kärna ur plommonen och skär i klyftor. Blanda plommonen med socker och vaniljsocker. Fördela plommonblandningen i pajformen.
3.
Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver i en skål.
4.
Smält smöret i en kastrull. Rör ner farinsocker, sirap och vispgrädde i smöret. Värm och rör om tills sockret har lösts upp. Blanda den smälta smörblandningen med de torra ingredienserna.
5.
Smula blandningen över plommonen i pajformen. Strö över lite flingsalt.
6.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter eller tills täcket är gyllenbrunt.
7.
Servera med t ex vaniljsås, grädde eller glass.
ca 500 g plommon
1/2 - 1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
150 g smör
2 dl farinsocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vispgrädde
flingsalt