back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Plommonpaj med knäckig kolatäcke och flingsalt

  • 8-10 portioner

En läcker plommonpaj med knäckigt kolatäcke och en hint av flingsalt. Servera med vaniljsås, grädde eller glass.

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 175 grader. Smörj en pajform.

2.

Kärna ur plommonen och skär i klyftor. Blanda plommonen med socker och vaniljsocker. Fördela plommonblandningen i pajformen.

3.

Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver i en skål.

4.

Smält smöret i en kastrull. Rör ner farinsocker, sirap och vispgrädde i smöret. Värm och rör om tills sockret har lösts upp. Blanda den smälta smörblandningen med de torra ingredienserna.

5.

Smula blandningen över plommonen i pajformen. Strö över lite flingsalt.

6.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter eller tills täcket är gyllenbrunt.

7.

Servera med t ex vaniljsås, grädde eller glass.

Ingredienser

Ingredienser

ca 500 g plommon

1/2 - 1 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

Knäckig kolatäcke

3 dl havregryn

1 1/2 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

150 g smör

2 dl farinsocker

1/2 dl ljus sirap

1/2 dl vispgrädde

flingsalt