Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en bakplåt, 20 x 30 cm.
1.
Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en bakplåt, 20 x 30 cm.
2.
Börja med krämen genom att kärna ur plommonen och skära dem i bitar. Lägg plommonen i en tjockbottnad kastrull och låt sjuda under lock i ca 10 minuter eller tills de blir mjuka. Rör i citronsaft. Blanda socker och maizena och rör ner i kastrullen. Koka upp och låt sjuda under omrörning i ca 5 minuter eller tills krämen tjocknar. Ta bort från värmen och låt svalna.
3.
För att göra kakan, vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör i filmjölken. Blanda de torra ingredienserna, rör ner dem och blanda till en smet.
4.
Smula ihop ingredienserna till smuldegen.
5.
Bred ut hälften av kaksmeten på bakplåten. Bred försiktigt ut fruktkrämen över smeten. Klicka ut resten av smeten jämnt fördelat i formen. Dra försiktigt med en gaffel så att det blandas lite lätt. Strö slutligen över smuldegen i ett jämnt lager.
6.
Grädda i ca 45 minuter eller tills kakan är gyllenbrun. Låt svalna på ett galler. Skär i rutor.
500 g plommon
1 msk citronsaft
1 1/2 dl strösocker
4 msk maizena
250 g rumsvarmt smör
2 ägg
2 1/2 dl filmjölk
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
25 g smör
3/4 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
1 dl hackade valnötter