Börja med att göra den picklade rödkålen genom att koka upp lagen. Lägg rödkålen i en varm och rengjord burk och häll över den varma lagen. Förslut och låt svalna. Låt stå i några timmar, helst över natten.
Ett smarrigt pitabröd fyllt med falafel, rödbetshommous, picklad rödkål, och granatäpple. Perfekt som köttfritt alternativ!
1.
Börja med att göra den picklade rödkålen genom att koka upp lagen. Lägg rödkålen i en varm och rengjord burk och häll över den varma lagen. Förslut och låt svalna. Låt stå i några timmar, helst över natten.
2.
Förbered rödbetshommousen.
3.
Gör iordning falafeln. Ifall ni använder färdig falafel, stek tills de blir gyllenbruna och genomvarma.
4.
Fyll pitabröden med sallad, rödbetshommous, falafel, rädisor, feta och den picklade rödkålen. Garnera med grantäpplekärnor.
4 stycken pitabröd
ca 12 - 16 falafel
ca 2 1/2 dl rödbetshommous
6 skivade rädisor
100 g smulad feta
kärnor från 1/2 granatäpple
sallad
150 g strimlad rödkål
3/4 dl ättiksprit
1 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vatten
1/2 pressad lime
1/2 urkärnad och skivad röd chilifrukt