back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Pepparkaks­muffins med lingon

  • 12-16 muffins

På allmän begäran laddar vi nu för fullt inför 1:a Advent. Nu ska det bakas pepparkaksmuffins med cream cheesefrosting och lingon. Så goda! Och dessutom doftar huset helt ljuvligt när man har bakat dem!

    Hur

    Gör så här

    1.

    Värm ugnen till 225 grader (200 grader varmluft). Placera muffinsformar i en muffinsplåt.

    2.

    Vispa smör och socker. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om. Blanda ner gräddfil eller filmjölk.

    3.

    Rör ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Tillsätt lingonen och blanda försiktigt.

    4.

    Fördela smeten i formarna (ca 3/4 i varje form). Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min, eller tills en provsticka kommer ut torr. Låt kallna på ett galler.

    5.

    Rör ihop philadelphiaosten med florsocker. Bre eller spritsa ut frosting på varje muffin. Garnera med lingon.

    Ingredienser

    Ingredienser

    100 g smör

    2 1/2 dl farinsocker

    1 1/2 dl gräddfil eller filmjölk

    2 ägg

    3 dl vetemjöl

    1 msk malen kanel

    1/2 tsk malen kryddnejlika

    1 tsk malen ingefära

    1 tsk malen kardemumma

    1 tsk vaniljsocker

    1 tsk bikarbonat

    1/2 - 1 dl frysta lingon, tinade och avrunna

    Frosting

    200 gram philadelphiaost

    2 dl florsocker

    ev lingon till garnering