back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Pavlova med rosévins­granité, lemon curd, grädde och hallon

  • 4 portioner

Det bästa med pavlova – förutom att den är så god såklart – är att man kan man förbereda marängbottnarna någon dag i förväg. Pavlova kan antigen göras som ett stort botten eller som vi har gjort här – som små ljuvliga mini-pavlovas! Granitan kan också förberedas flera dagar i förväg, så man behvöver bara montera ihop desserten strax innan servering!

Hur

Gör så här

1.

Börja med att göra rosévinsgranitén. Koka upp socker och vatten i en kastrull till en klar lag. Låt svalna.

2.

Blanda sockerlag och rosévin. Häll i en grund form och ställ i frysen i minst 2 timmar eller tills granitén är genomfryst.

3.

Värm ugnen till 125 grader

4.

Vispa äggvitorna tillsammans med ättiksprit i en ren bunke till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget. Fortsätt vispa till en glansig och fast maräng

5.

Klä en plåts med bakplåtspapper. Klicka ut marängmassan i fyra runda formar på bakplåtspappret. Gör en liten fördjupning i mitten av varje maräng

6.

Grädda i ugnen i ca 50 minuter. Stäng av ugnen och låt marängerna svalna i ugnen med luckan på glänt.

7.

Vispa grädden

8.

Skrapa granitén med en gaffel så att den blir som ”snö”

9.

Fyll varje maräng lemonurd, grädde och toppa sedan med granité och hallon. Servera direkt

Ingredienser

Ingredienser

1 ½ dl vispgrädde

4 msk lemon curd
ca

100 g färska eller frysta hallon

Granité


½ dl strösocker

2 msk vatten

3 dl rosévin

Maräng

2 äggvitor

1 krm ättiksprit

1 dl strösocker

Desserter!