Rör ihop alla ingredienserna till citrondippen.
Måste erkänna att jag har tidgare gjort narr av folk som har påstått att de fullkomligen ääääälskar brysselkål. Jag ansåg liksom att man kan ju gilla det men att älska är väl lite att ta i. Tyckte jag då. Tills jag åt denna rätt. Parmesanrostade brysselkål med krämig citrondip. Måste erkänna att jag blev lite nyfrälst. Det är så jädrans gott. Så är du också skeptisk mot brysselkål – så är det just dessa brysselkål som kommer omvända dig. De passar perfekt som tilltugg på glöggfesten men är även ett måste på julbordet.
Foto: Lisa Björner
1.
Rör ihop alla ingredienserna till citrondippen.
2.
Ansa brysselkålen och skär i halvor.
3.
Blanda med olivolja, parmesan, pankobröd, salt och peppar.
4.
Värm ugnen till 200 grader.
5.
Fördela brysselkålen på en bakplåt och rosta i ugnen i ca 15 minuter eller tills gyllene.
6.
Riv över lite extra parmesan. Servera med dipp och tandpetare
500 g brysselkål
2 msk olivolja
1 dl riven parmesan plus extra till garnering
½ dl pankobröd
½ tsk salt
En nypa svartpeppar
1 dl majonäs
½ dl crème fraîche
1 liten vitlöksklyfta, pressad
Rivet skal från ½ citron
1 krm salt
Svartpeppar