back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Panko­panerad torsk med dill­potatissallad, grillad sparris och senaps­dressing

  • 4 portioner

Idag bjuder vi på ett recept ur vår bok Till bords med systrarna Eisenman. Det är en riktig härlig sommarrätt – pankopanerad torsk med dillpotatissallad och senapsdressing.



Hur

Gör så här

1.

Skala och koka potatisen till potatissalladen i lättsaltat vatten i ca 20 minuter. Häll av vatten och låt svalna något. Skär i mindre bitar. Rör ihop dill och kapris med vinäger och olja. Rör ner osten. Blanda med potatisen och smaka av med salt och peppar

2.

Vispa ihop äggula, senap, vinäger och vitlök till dressingen. Vispa ner rapsolja i en tunn stråle till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar

3.

Skär sparrisen i bitar och grilla i en grill- och stekpanna i några minuter

4.

Skär torsken i mindre bitar. Blanda salt, peppar och mjöl i en skål. Knäck äggen i en annan skål och vispa ihop dem lätt. Häll upp pankoströbrödet i en tredje skål. Börja med att doppa torskbitarna först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd

5.

Stek fiskbitarna gyllenbruna runtom i smör och olja

6.

Lägg upp blandade salladsblad på tallrikar eller ett stort fat. Varva sedan potatissallad, torsk och sparris. Ringla över senapsdressingen eller servera den vid sidan om

Dryckestips

1.

Välj gärna ett aromatiskt vitt vin som inte är alltför torrt. En pinot gris från Alsace skulle passa bra och är kraftig nog att klara matchen mot västerbottensosten i potatissalladen

Ingredienser

Ingredienser

500-600 g torsk

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

2 dl vetemjöl

2 ägg

3 dl pankoströbröd

3 msk smör

ca 3 msk olivolja

ca 400 g grön sparris

ca 200 g blandad sallad

Potatissallad

ca 600 g färsk potatis

1/2 dl dill

3 msk kapris

2 tsk äppelcidervinäger

1/2 dl kallpressad rapsolja

1 dl riven västerbottenost

salt och peppar

Senapsdressing

1 äggula

1 ½ msk stark grovkornig senap

1 liten pressad vitlöksklyfta

1 ½ dl rapsolja

salt och peppar