back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Pad thai

  • ca 45 min
  • ca 4 portioner

Pad thai är nog den mesta kända thailändska rätten i Sverige. Den består utav risnudlar, kyckling, grönsaker, ägg och en sötsyrlig sås.

Detta recept kan ni även hitta i Monicas bok Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter

Hur

Gör så här:

1.

Koka nudlar enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet.

2.

Skala och skär morötterna i sneda skivor. Bry sönder broccolin i små buketter. Skala och skiva schalottenlöken. Hacka jordnötterna och koriandern. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Mosa chili, vitlök och eventuellt torkade räkor i en mortel eller finhacka dem.

3.

Blanda ingredienserna till såsen.

4.

Hetta upp 1 msk olja i en wok eller stekpanna. Stek morot och broccoli i några minuter tills de börja mjukna. Ta upp och lägg åt sidan.

5.

Hetta upp ytterligare 2 msk olja i pannan. Lägg ner schalottenlöken och chili- & vitlökspastan. Fräs i ca 1 minut. Tillsätt kycklingen och stek under omrörning tills kycklingen är genomstekt, i ca 5 minuter. Lägg ner räkorna och stek i ytterligare någon minut tills räkorna är rosa. Ta upp kyckling och räkor och lägg åt sidan.

6.

Hetta upp resten av oljan i pannan. Häll ner äggen. Låt stelna något, tillätt nudlarna och rör ihop. Lägg ner grönsaker, kyckling och räkor tillsammans med såsen och hälften av böngroddarna. Blanda snabbt.

7.

Lägg upp på ett fat. Toppa med jordnötter, resten av böngroddarna, koriander och limeklyftor. Servera direkt.

Ingredienser

Ingrediensesr

250 g breda risnudlar

2 morötter

ca 250 g broccoli

3 schallotenlökar

2 dl jordnötter

1 kruka koriander

2 kycklingfiléer

1 röd chili

3 vitlöksklyftor

2 msk torkade räkor (kan uteslutas)

ca 5 msk rapsolja

3 lätt uppvispade ägg

12 stora skalade råa räkor

100 g färska böngroddar

4 limeklyftor

Sås

2 msk tamarindpasta eller färskpressad citron

4 msk fisksås

2 msk färskpressad limesaft (ca 1 lime)

4 msk farinsocker