back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

One pot pasta med krämig tomatsås och spenat

  • ca 4 portioner

En favorit i repris! Helt ärligt var vi lite misstänksamma till att koka pasta direkt i såsen. Kan det verkligen bli bra? Men till slut var vi tvungna att testa detta. Och vet ni vad? Det blev så otroligt gott! Men framförallt – så himla snabbt och enkelt! 

Hur

Gör så här

1.

Värm olja i en stor kastrull.

2.

Tillsätt tomatpuré, kryddorna och fräs i någon minut.

3.

Tillsätt pasta, buljong, grädde och körsbärstomater. Rör om, sätt på locket och koka upp.

4.

Låt puttra i ca 8 minuter. Rör om då och då.

5.

Tillsätt spenat och låt puttra någon minut till eller tills pastan är al dente.

6.

Rör i parmesan och smaka av med salt och malen svartpeppar.

7.

Garnera med färsk basilika och servera direkt!

Ingredienser

Ingredienser

1 msk olivolja

1/2 dl tomatpuré

1 tsk lökpulver

1 tsk vitlökspulver

ca 1 krm chiliflakes

300 g valfri okokt pasta

5 dl grönsak- eller hönsbuljong

2 dl vispgrädde

250 g färska körsbärstomater

ca 40 g färsk spenat

ca 25 g parmesan

salt och svartpeppar

basilika till garnering