Värm olja i en stor kastrull.
En favorit i repris! Helt ärligt var vi lite misstänksamma till att koka pasta direkt i såsen. Kan det verkligen bli bra? Men till slut var vi tvungna att testa detta. Och vet ni vad? Det blev så otroligt gott! Men framförallt – så himla snabbt och enkelt!
1.
Värm olja i en stor kastrull.
2.
Tillsätt tomatpuré, kryddorna och fräs i någon minut.
3.
Tillsätt pasta, buljong, grädde och körsbärstomater. Rör om, sätt på locket och koka upp.
4.
Låt puttra i ca 8 minuter. Rör om då och då.
5.
Tillsätt spenat och låt puttra någon minut till eller tills pastan är al dente.
6.
Rör i parmesan och smaka av med salt och malen svartpeppar.
7.
Garnera med färsk basilika och servera direkt!
1 msk olivolja
1/2 dl tomatpuré
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
ca 1 krm chiliflakes
300 g valfri okokt pasta
5 dl grönsak- eller hönsbuljong
2 dl vispgrädde
250 g färska körsbärstomater
ca 40 g färsk spenat
ca 25 g parmesan
salt och svartpeppar
basilika till garnering