Värm olja i en kastrull. Fräs vitlök i oljan i några minuter. Tillsätt rödcurrypastan och fräs i ytterligare någon minut. Häll på buljong och kokosmjölk.
Veckans vego – en något kryddstark soppa med nudlar och thailändska smaker. Vi håller den väldigt enkel med bara ägg och spenat. Vill man tillsätta ännu mer ingredienser som t ex kyckling, räkor, svamp eller andra grönsaker går det utmärkt.
1.
Värm olja i en kastrull. Fräs vitlök i oljan i några minuter. Tillsätt rödcurrypastan och fräs i ytterligare någon minut. Häll på buljong och kokosmjölk.
2.
Skär citrongräset på längden. Krossa lite och lägg sedan ner i buljongen. Låt buljongen sjuda under lock i ca 15 minuter.
3.
Koka äggen i 5 – 7 minuter. Skölj i kallt vatten, skala och skär i halvor.
4.
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Koka nudlarna i 2 – 3 minuter. Häll av vattnet och skölj under kallt vatten. Lägg åt sidan.
5.
Plocka bort citrongräset från soppan. Tillsätt socker och smaka av med salt.
6.
Fördela nudlarna tillsammans med spenat och ägg i fyra skålar. Häll på soppan och toppa med koriander.
1 vitlöksklyfta
2 tsk olja
1 - 2 msk rödcurrypasta
1 liter hönsbuljong eller grönsaksbuljong
1 burk á ca 390 g kokosmjölk
2 citrongräs
1 msk strösocker
ca ½ tsk salt
4 ägg
250 g äggnudlar
60 g spenat
till garnering färsk koriander