Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och skölj dem i kallt vatten.
Denna nudelsoppa med miso, tofu, ägg och grönsaker är perfekt att ta med i matsäcken i skidbacken eller på vinterpicknicken. Buljongen kan förvaras i en termos och resterande ingredienser till soppan i en annan behållre – och så blandas allt när det är dags att äta. Var försiktig om behållaren är av glas eftersom den blir väldigt varm. Tänk också på att inte hälla den varma buljongen i för kalla glasburkar för då kan glaset spricka. Just detta recept är vegetariskt (ovo-vegetatisk) för att vara mer exakt men det går utmärkt att tillsätta t ex grillad (eller kokt) strimlad kyckling eller räkor om man vill.
1.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och skölj dem i kallt vatten.
2.
Skär tofun i kuber. Skala och skär moroten i tunna strimlor. Strimla zucchinin. Skala och strimla polkabetorna. Skiva rädisorna och vårlökarna. Skär äggen i halvor.
3.
Fördela nudlarna, grönsakerna och äggen i fyra behållare med lock.
4.
Koka upp buljongen och rör i misopastan. Smaka av med salt och peppar.
5.
När det är dags att äta, häll på buljongen och garnera med sesamfrön.
200 g äggnudlar
100 g tofu
1medelstormorot
ca 100 g zucchini (ca 1/3)
ca 75 g polkabetor (1 stycken)
8 rädisor
2 vårlökar
4 ägg, hårdkokta
1 ½ liter grönsaksbuljong
1 dl misopasta, röd eller vit
½ dl rostade sesamfrön för garnering
salt och peppar