Värm ugnen till 175 grader.
Det finns både ljust och mörkt muscovadosocker – det ljusa har lite kolasmak och det mörka har lite lakritssmak och är supergott att använda i bakning som ett roligt alternativ till farinsocker eller vanligt socker. Jag har använt ljus muscovadosocker i snittarna, och tillsammans med ingefära blir dessa lättbakade småkakor försvinnande goda!
1.
Värm ugnen till 175 grader.
2.
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt sirapen.
3.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten till en slät deg.
4.
Dela degen i 3 delar och rulla ut till längder.
5.
Lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper.
6.
Grädda i ca 13 minuter tills längderna är gyllene.
7.
Låt svalna någon minut och skär sedan diagonalt i snittar.
8.
Låt svalna helt på plåten.
100 g smör
1 dl ljus muscovadosocker
2 msk ljus sirap
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära