Värm ugnen till 225 grader. Smörj och mjöla en muffinsplåt eller placera muffinsformar i den.
Dessa goda muffinsarna toppad med smuldegscrumble kan smaksättas och toppas på diverse vis. Lisas favorit är hallon och choklad och avnjuts till eftermiddagsfikat. Monica gillar att servera dem till helgfrukosten och blandar då ner lite nötter och frön i crumble-toppingen.
1.
Värm ugnen till 225 grader. Smörj och mjöla en muffinsplåt eller placera muffinsformar i den.
2.
Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner i ägg- och sockerblandningen tillsammans med det smälta smöret och mjölken.
3.
Tärna smöret och nyp ihop det med havregryn, vetemjöl och socker.
4.
Fyll formarna med smet tills de är 3/4 fulla. Strö över crumble. (Se förslag på ytterligare smaksättningar nedan.) Grädda i 15 - 20 minuter eller tills en sticka kommer ut torr. Håll koll så att de inte bränns. Lägg på lite folie ifall de börjar få för mycket färg. Låt svalna.
5.
Ringla glasyr eller smält choklad över muffinsarna alt pudra över florsocker.
1.
Varva blåbär, hallon eller björnbär med smeten när du fyller formarna.
2.
Varva skivad banan med smeten när du fyller formarna.
3.
Rör ner hackad choklad i smeten.
4.
Blanda solroskärnor och/eller pumpakärnor i crumble-röran.
5.
Blanda valfri nöt i crumble-röran.
2 ägg
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt
100 g smält smör
1 dl mjölk
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker