Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Skär dem sedan i sneda 2 cm breda bitar.
Detta är en klassisk inläggningssill. Det är mycket socker i den – men det är det som gör den så god. Tänk på att den ska göras ett par dagar i förväg så smakerna hinner mogna.
1.
Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Skär dem sedan i sneda 2 cm breda bitar.
2.
Varva sillen med lök och morötter i en stor burk med lock.
3.
Koka upp ättiksprit, vatten, socker och kryddor. Låt lagen kallna och slå den sedan över sillen.
4.
Sätt lock på burken och ställ in den i kylskåpet. Låt stå i minst 2 dygn.
1 förpackning inläggningssill à 420 g
½ röd lök, skalad och skivad
½ morot, skalad och skivad
¾ dl ättiksprit (12%)
2 ½ dl vatten
2 ½ dl strösocker
4 kryddpepparkorn
4 vitpepparkorn
1 lagerblad
1 knivsudd malen ingefära
½ tsk gula senapskorn
½ tsk bruna senapskorn