Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en hålform.
Idag bjuder vi på denna saftiga och goda mjuk pepparkaka med smak av apelsin och lingon.
1.
Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en hålform.
2.
Vispa smör och socker luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om. Blanda ner gräddfil eller filmjölk.
3.
Rör ihop de torra ingredienserna samt apelsinskalen och rör ner i smeten. Rör i lingonen och häll upp smeten i formen.
4.
Grädda i mitten av ugnen i ca 40 min, eller tills en provsticka kommer ut torr. Vänd ut kakan på ett galler och låt svalna.
5.
Vispa ihop florsocker och vatten till en trögflytande glasyr. Häll över kakan.
6.
Garnera med lingon.
100 g smör
2 1/2 dl farinsocker
1 1/2 dl gräddfil eller filmjölk
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 msk malen kanel
1/2 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 rivet skal från apelsin
1/2 - 1 dl frysta lingon, tinade och avrunna
3 dl florsocker
ca 2 msk vatten
lingon till garnering