Mixa mjöl, socker och smör i en matberedare. Tillsätt äggulorna och kör tills degen går precis ihop – överarbeta inte den! Plasta in degen och låt vila i kylskåpet i ca 30 minuter.
1.
Mixa mjöl, socker och smör i en matberedare. Tillsätt äggulorna och kör tills degen går precis ihop – överarbeta inte den! Plasta in degen och låt vila i kylskåpet i ca 30 minuter.
2.
Sätt ugnen på 175 grader. Dela degen i 6 bitar. Rulla till bollar och kavla ut den på en mjölad arbetsbänk. Klä in 6 små pajformar, ca 10 cm i diameter. Ställ i kylskåpet i ca 15 minuter. Nagga botten med en gaffel och grädda pajskalen i 15 – 20 minuter eller till de är gyllenbruna. Låt pajskalen kallna.
3.
Rör ihop färskost, vaniljsocker och lime curd till en slät kräm.
4.
Skiva jordgubbarna.
5.
Bred ut lite kräm i varje pajskal. Fördela jordgubbarna på krämen.
6.
Dekorera gärna med ätbara blommor.
3 dl vetemjöl
5 msk strösocker
150 g smör
2 äggulor
300 g färskost
1/2 tsk vaniljsocker
1 dl lime curd
Jordgubbar
Ätbara blommor