back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Minipajer med lime curd och jordgubbar

  • 6 portioner

En läcker sommardessert med minipajer fyllda med lime curd och jordgubbar.

Hur

Gör så här

1.

Mixa mjöl, socker och smör i en matberedare. Tillsätt äggulorna och kör tills degen går precis ihop – överarbeta inte den! Plasta in degen och låt vila i kylskåpet i ca 30 minuter.

2.

Sätt ugnen på 175 grader. Dela degen i 6 bitar. Rulla till bollar och kavla ut den på en mjölad arbetsbänk. Klä in 6 små pajformar, ca 10 cm i diameter. Ställ i kylskåpet i ca 15 minuter. Nagga botten med en gaffel och grädda pajskalen i 15 – 20 minuter eller till de är gyllenbruna. Låt pajskalen kallna.

3.

Rör ihop färskost, vaniljsocker och lime curd till en slät kräm.

4.

Skiva jordgubbarna.

5.

Bred ut lite kräm i varje pajskal. Fördela jordgubbarna på krämen.

6.

Dekorera gärna med ätbara blommor.

Ingredienser

Pajdeg

3 dl vetemjöl

5 msk strösocker

150 g smör

2 äggulor

Fyllning

300 g färskost

1/2 tsk vaniljsocker

1 dl lime curd

Garnering

Jordgubbar

Ätbara blommor