back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Mini-biskvier med hallon, citron och vitchoklad

  • ca 30 stycken

Biskvier är ju ljuvligt goda – men kan lätt uppfattas som lite mäktiga. Här har vi gjort en mini-variant och adderat lite fräschör i form av citron och hallon. Perfekt munsbit!

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 200 grader.

2.

Vispa äggvitorna till ett lätt skum.

3.

Riv ner mandelmassan i skummet och vispa till en smet.

4.

Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper i klickar stora som femkronor.

5.

Grädda i 8–10 minuter.

6.

Ta ut plåten ur ugnen.

7.

Dra bort bakplåtspapperet med biskvierna på och skölj plåten i kallt vatten.

8.

Dra sedan över bakplåtspapperet på den blöta plåten igen, så går det lättare att ta loss biskvierna.

9.

Lägg över dem på ett galler för att kallna.

10.

Vispa ihop ingredienserna till smörkrämen.

11.

Bred krämen på undersidan av biskvierna så att den bildar en topp.

12.

Ställ biskvierna i frysen.

13.

Finhacka den vita chokladen och smält den i en skål över vattenbad.

14.

Ta ut biskvierna när de är helt frysta och doppa sidan med smörkräm i den smälta chokladen.

15.

Låt stelna och förvara kallt.

Ingredienser

Ingredienser

2 äggvitor

400 g mandelmassa

Citronsmörkräm

100 g smör

1 1/2–2 dl florsocker

1 äggula

2 msk lemon curd

1–2 msk hallonpuré

ca 250 g vit choklad