back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Melon och fänkåls­sallad med pistage­nötter och vinaigrette

  • ca 4 portioner

Här har vi gjort en riktig god sallad där vi har blandat olika sorters melon med fänkål, pistagenötter och en härlig sötsyrlig vinaigrette.

Tips! Lägg den skivade fänkålen i isvatten så krullar den sig fint.

Hur

Gör så här

1.

Ansa och skiva fänkålen tunt, gärna med en mandolin

2.

Tärna melonen

3.

Varva melon och fänkål på ett fat och strö över pistagenötterna

4.

Vispa ihop ingredienserna till vinaigretten och ringla över salladen

Ingredienser

Ingredienser

350 g vattenmelon

350 g nätmelon

350 g honungsmelon

1/2 dl hackade pistagenötter

Vinaigrette

2 msk olivolja

1 1/2 msk äppelcidervinäger

½ dl färskpressad apelsinsaft

1 tsk honung

1 nypa salt