Arbeta samman ingredienserna till mördegen med maskin eller för hand. Överarbeta inte degen! Lägg degen inlindad i plastfolie i kylen i minst ca 1 timme.
1.
Arbeta samman ingredienserna till mördegen med maskin eller för hand. Överarbeta inte degen! Lägg degen inlindad i plastfolie i kylen i minst ca 1 timme.
2.
Smörj ovala mazarinformar av metall eller aluminiumfolieformar.
3.
Värm ugnen till 200 grader.
4.
Gör fyllningen genom att riva ner mandelmassan ner i en skål. Rör ner smöret. Blanda i äggen, ett i taget under omrörning. Tillsätt de mosade hallonen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten.
5.
Kavla ut degen och klä formarna. Lägg ett hallon i botten på varje form tillsammans med ca ½ tsk krossade turkisk peppar. Fördela fyllningen i formarna.
6.
Grädda mazarinerna i nedre delen av ugnen i 13-15 minuter. Låt kallna på ett galler.
7.
Blanda glasyren – tänk på att den ska vara ganska tjock. Bred ut glasyr över varje mazarin.
8.
Garnera med ett hallon och lite krossad turkisk peppar.
100 g smör
½ dl strösocker
½ ägg
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
150 g mandelmassa
50 g smör
2 ägg
4 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
½ dl mosade hallon
1 dl hallon
ca ½ dl krossade turkisk peppar
ca 2 dl florsocker
2-3 msk vatten
ca 15 hallon
krossade turkisk peppar