back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Mazariner med hallon och turkisk peppar

  • ca 15 stycken

En modern variation av den klassiska mazarinen – där vi tillsätter hallon och lite turkisk peppar.

Hur

Gör så här

1.

Arbeta samman ingredienserna till mördegen med maskin eller för hand. Överarbeta inte degen! Lägg degen inlindad i plastfolie i kylen i minst ca 1 timme.

2.

Smörj ovala mazarinformar av metall eller aluminiumfolieformar.

3.

Värm ugnen till 200 grader.

4.

Gör fyllningen genom att riva ner mandelmassan ner i en skål. Rör ner smöret. Blanda i äggen, ett i taget under omrörning. Tillsätt de mosade hallonen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten.

5.

Kavla ut degen och klä formarna. Lägg ett hallon i botten på varje form tillsammans med ca ½ tsk krossade turkisk peppar. Fördela fyllningen i formarna.

6.

Grädda mazarinerna i nedre delen av ugnen i 13-15 minuter. Låt kallna på ett galler.

7.

Blanda glasyren – tänk på att den ska vara ganska tjock. Bred ut glasyr över varje mazarin.

8.

Garnera med ett hallon och lite krossad turkisk peppar.

Ingredienser

Mördeg

100 g smör

½ dl strösocker

½ ägg

3 dl vetemjöl

½ tsk bakpulver

Fyllning

150 g mandelmassa

50 g smör

2 ägg

4 msk vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

½ tsk bakpulver

½ dl mosade hallon

1 dl hallon

ca ½ dl krossade turkisk peppar

Glasyr

ca 2 dl florsocker

2-3 msk vatten

Till servering

ca 15 hallon

krossade turkisk peppar