Skala och skiva schalottenlöken. Stek krispiga på mellanhög värme i ½ dl olja. Låt rinna av på hushållspapper.
En favoriträtt med matvete, smörstekt svamp, spenat, pecorino och rostade hasselnötter.
1.
Skala och skiva schalottenlöken. Stek krispiga på mellanhög värme i ½ dl olja. Låt rinna av på hushållspapper.
2.
Rensa svampen. Riv sönder större svampar eller skär i skivor. Stek svampen i en torr stekpanna i några minuter så att den vätskar av sig. När all vätska har avdunstats, tillsätt 50 g smör och stek svampen över medelhög värme tills den börjar bli lite krispig, ca 15 minuter.
3.
I en separat kastrull, smält 50 g smör. Tillsätt vitlöken och låt smöret puttra på låg värme tills den börjar bli gyllenbrun. Var försiktig så den inte bränns!
4.
Koka matveten enligt förpackningen. Plocka bort vitlöken från smöret. Blanda ner den i matveten tillsammans med lök, svamp, spenat, hasselnötter, citronsaft- och skal, persilja, salt och peppar. Rör till sist ner pecorino-osten. Servera direkt.
2 schalottenlök
1/2 dl rapsolja
300 g blandsvamp
100 g smör
1 vitlöksklyfta
3 dl matvete
35 g spenat
3/4 dl hasselnötter
1 msk citronsaft
skal från 1/2 citron rivet citronskal
2 msk persilja
3/4 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
1 dl pecorino-ost