back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Matig sallad med varmrökt lax, matvete, fänkål, melon och wasabi­kräm

  • ca 20 minuter
  • 4 portioner

En matig sallad med varmrökt lax, matvete, fänkål, melon och wasabikräm.

Hur

Gör så här

1.

Kärna ur, skala och skär melonen i bitar. Hyvla/strimla fänkålen tunt. Pilla sönder fisken i mindre bitar. Blanda matvete med fänkål, melon och rädisor. Blanda sedan försiktigt ner fisken.

2.

Lägg upp allt på en bädd av rucola på ett serveringsfat.

3.

Blanda majonnäs, crème fraiche och wasabi. Servera salladen med dressingen bredvid.

Ingredienser

Ingredienser

4 portioner kokt, kall matvete

400 g, utan skal melon

1 fänkål

300-400 g varmrökt lax

5, skivade rädisor

en näve rucola

1 dl majonnäs

1 dl crème fraiche

2-3 tsk wasabi