Vispa ihop olja, honung, apelsinskal och rosmarin. Repa timjankvistarna och blanda ner i marinaden.
Även om Gruyèreost är god som den är – så är det lite annorlunda och gott att marinera den. Vi serverar gärna denna rätt som ett tilltugg eller istället för dessert.
1.
Vispa ihop olja, honung, apelsinskal och rosmarin. Repa timjankvistarna och blanda ner i marinaden.
2.
Skär osten i skivor och lägg ner i marinaden tillsammans med oliverna. Låt stå i några timmar.
3.
Lägg upp på ett fat och strö över mandlarna och nymalen svartpeppar. Garnera med timjan och rosmarinkvistar. Servera med t ex rostad baguette.
1 dl olivolja
1/2 dl honung
Rivet skal från ½ apelsin
1/2 tsk finhackad rosmarin
2 timjankvistar
ca 275 g Gruyère
1 dl gröna oliver av god kvalité, gärna Castelvetrano
1 dl Marconamandlar
Nymalen svartpeppar
Rosmarin- och timjankvistar till garnering