back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Mannagrynsgröt med pekannötter och knäck

  • ca 2 portioner

När vi var små åt vi ofta mannagrynsgröt med farinsocker och solöga – dvs en klick smör i mitten. Så gott. Och egentligen så onyttigt för barn att äta till frukost. Nåväl. Här jag vi möjligtvis gjort en ännu godare – och ännu onyttigare variant…

Hur

Gör så här

1.

Smält smöret i en kastrull.

2.

Tillsätt mjölken och salt och koka upp.

3.

Vispa ner mannagrynen och låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter under vispning.

4.

Smält sockret i en stekpanna till en gyllengul sockerlag.

5.

Häll upp gröten i skålar.

6.

Ringla över sockerlagen och dekorera med nötterna.

7.

Servera med kall mjölk.

Ingredienser

Ingredienser

3 tsk smör

4 msk mannagryn

4 dl mjölk

1 krm salt

1 dl strösocker

rostade pekannötter