Skölj och dela mangold på längden – och eventuellt på bredden om de är långa. Skala och finhacka vitlöken. Värm oljan i en stor stekpanna och fräs mangold och vitlök i några minuter tills mangolden är mjuk. Salta och peppra.
1.
Skölj och dela mangold på längden – och eventuellt på bredden om de är långa. Skala och finhacka vitlöken. Värm oljan i en stor stekpanna och fräs mangold och vitlök i några minuter tills mangolden är mjuk. Salta och peppra.
2.
Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Lägg i haricots verts och vaxbönor. Blanchera i några minuter; de ska fortfarande vara lite krispiga.
3.
Plocka ur bönorna med en hålslev. Blanchera sedan sockerärtorna i en minut. Sila bort vattnet. Blanda haricots verts, vaxbönor sockerärtor och mangold tillsammans med det smälta smöret. Smaka av med salt och peppar. Servera varma tillsammans med morotsblastpesto.
1.
Innan du börjar: Använd endast de finaste delarna av blasten och skölj ordentligt så att du får bort all jord.
2.
Lägg alla ingredienser förutom olja, salt och peppar i en matberedare. Mixa till en röra. Fortsätt mixa medan du tillsätter olja i en tunn stråle. Smaka av med salt och peppar.
ca 200 g mangold, blandade färger
1 vitlöksklyfta
2-3 msk olivolja
ca 150 g haricots verts
ca 150 g gula vaxbönor
ca 100 g sockerärtor
50 g smör
Salt och peppar
3 dl grovhackade morotsblast
2 vitlöksklyftor, skalade
½ dl färsk basilika
1 msk färskpressad citron
1 ½ dl neutral olja
1 dl riven västerbottensost eller vällagrad prästost
½ dl rostade solroskärnor
Salt och nymalen svartpeppar