Skölj sillen i kallt vatten och skär i sneda 2 cm breda bitar.
En spännande och fräsch sill med smak av vanilj och citronlikör.
1.
Skölj sillen i kallt vatten och skär i sneda 2 cm breda bitar.
2.
Skär citronen i skivor.
3.
Varva citronskivorna och sillen i en burk (ca 1 liter) med lock.
4.
Snitta vaniljstången på längden och lägg ner den i burken.
5.
Koka upp ättiksprit, vatten, socker och citronsaft. Låt lagen kallna.
6.
Blanda sedan i limoncello och slå den över sillen.
7.
Sätt lock på burken och ställ in den i kylskåpet. Låt stå i minst 2 dygn
2 burkar à 420 g inläggningssill
1 citron
1 vaniljstång
1 dl (12%) ättiksprit
1 1/2 dl vatten
2 1/2 dl strösocker
saft från 2 citroner citronsaft
2 msk Limoncello