back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Limoncello- och vanilj­sill

  • 1 l burk

En spännande och fräsch sill med smak av vanilj och citronlikör.

Hur

Gör så här

1.

Skölj sillen i kallt vatten och skär i sneda 2 cm breda bitar.

2.

Skär citronen i skivor.

3.

Varva citronskivorna och sillen i en burk (ca 1 liter) med lock.

4.

Snitta vaniljstången på längden och lägg ner den i burken.

5.

Koka upp ättiksprit, vatten, socker och citronsaft. Låt lagen kallna.

6.

Blanda sedan i limoncello och slå den över sillen.

7.

Sätt lock på burken och ställ in den i kylskåpet. Låt stå i minst 2 dygn

Ingredienser

Ingredienser

2 burkar à 420 g inläggningssill

1 citron

1 vaniljstång

1 dl (12%) ättiksprit

1 1/2 dl vatten

2 1/2 dl strösocker

saft från 2 citroner citronsaft

2 msk Limoncello