back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Liba-pizza med Västerbottens­ost och svart peppar

På fredagar brukar vi ta en liten fredags-cocktail. Till vilket det är gott att mumsa på ett litet tilltugg medan vi lagar middag. Oftast vill vi dock hålla det enkelt och då är denna ”liba-pizza” helt perfekt. Man bara brer crème fraiche och strör lite ost över någon form av tunnbröd, som t ex Liba (som är ett orientalisk tunnbröd). Det går även bra att använda svensk tunnbröd, tortillabröd eller färdiggräddad pizzabröd (som finns att köpa). Pizzan, som tar bara några minuter att grädda, toppas sen med nymalen svartpeppar och en god olivolja.

Hur

Gör så här

1.

Blanda crème fraîche med hälften av osten.

2.

Bred ut blandningen över brödet. Strö över resterande ost.

3.

Grädda i 200 grader i ugnen, i 8 – 10 minuter eller tills osten börjar bli gyllene.

4.

Strö över flingsalt och en stor nypa svartpeppar.

5.

Ringla över olivolja och servera direkt.

Ingredienser

Ingredienser

1 libabröd

1 dl crème fraîche

ca 40 g Västerbottensost

Nymalen svartpeppar

Flingsalt

Jungfru olivolja av god kvalitét