Koka upp vatten, socker och citronskal. Låt svalna.
Varje fredag avslutar jag veckan med en liten cocktail. Oftast något lite fruktigt och syrligt. En ny favorit är denna Lemon Sour med ärtskott! Japp, ni hörde rätt. Jag vet, det låter som en märklig smakkombo för en cocktail men jag kan lova att den är förutom vacker – även superfräsch!
Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Allt om mat.
1.
Koka upp vatten, socker och citronskal. Låt svalna.
2.
Mixa ärtskott med vatten och citronsaft. Sila ner vätskan i en shaker.
3.
Tillsätt sockerlag, äggvita, vodka och is. Skaka om och häll ner i kalla cocktailglas.
½ dl vatten
½ dl strösocker
1 tsk rivet citronskal
50 g ärtskott
1 dl vatten
1 dl färskpressad citronsaft
lättvispad äggvita från 1 litet ägg
vodka efter smak