Dela purjolöken, skölj noggrant och skiva. Fräs purjolök och vitlök i olja i en traktör- eller djup stekpanna i några minuter.
Idag bjuder vi på ännu en smarrig och enkel middagsrätt som snabbt går att tillaga. Vi kokar lax tillsammans med fräscha gröna grönsaker i en krämig citronsås – en rätt som passar att servera till det mesta. Kanske en fräsch sallad, rårris, potatismos, quinoa eller pasta?
1.
Dela purjolöken, skölj noggrant och skiva. Fräs purjolök och vitlök i olja i en traktör- eller djup stekpanna i några minuter.
2.
Lägg ner blomkål, broccoli, gröna ärtor, crème fraîche, kokande vatten och buljongtärningen. Koka upp och låt puttra i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3.
Lägg ner sockerärtor, edamamebönor och lax. Koka upp och låt sjuda under lock i ca 10 minuter eller tills laxen är klar.
4.
Riv över citronskal och garnera med persilja.
4 bitar laxfilé á ca 150 g
1 liten purjolök
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk olivolja
100 g blomkål, i bitar
100 g broccoli, i bitar
2 dl gröna ärtor
3 dl créme friche
2 dl kokande vatten
1 tärning fiskbuljong
50 g sockerärtor
1 dl edamamebönor (utan skida)
salt och peppar
rivet skal från 1/2 citron
hackad persilja för garnering