back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Lammstek med vitlök, rosmarin och citron

  • ca 10 portioner

Det är viktigt att använda en termometer när du tillagar lamm så att den blir perfekt rosa!

Foto Helen Pe

Hur

Gör så här:

1.

Ställ fram lammsteken ca 1 timme före den ska tillagas för att bli rumstempererad.

2.

Sätt ugnen på 225 grader.

3.

Skala och finhacka vitlök. Blanda vitlök med rosmarin, olivolja och citronskal. Gnid in lammsteken med oljan och salta och peppra.

4.

Ställ in en ugnsplåt med galler i nedre delen av ugnen. Lägg lammsteken direkt på gallret och stek i 20 minuter. Sänk ugnens temperatur till 125 grader och fortsätt stek lammet tills innertemperaturen är 62 – 65 grader. Det tar mellan 1 – 1 ½ timme.

5.

 Låt vila i ca 10 minuter och skär sedan i skivor.

Ingredienser

Ingredienser

1 lammstek med ben, ca 2 kg

4 - 5 vitlöksklyftor

3 msk hackad färsk rosmarin

2 - 3 msk olivolja

1 citron, finrivet skal

Flingssalt och peppar

Påskmat!