Vispa ihop alla ingredienser till marinaden i en skål. Skär kycklingen i lika stora bitar och lägg ner i marinaden. Rör om, täck med plastfolie och ställ in i kylskåpet i några timmar, gärna över natten.
1.
Vispa ihop alla ingredienser till marinaden i en skål. Skär kycklingen i lika stora bitar och lägg ner i marinaden. Rör om, täck med plastfolie och ställ in i kylskåpet i några timmar, gärna över natten.
2.
Ifall träspett används, blötlägg i minst 1 timme. Värm ugnen till 225 grader (om du inte ska grilla).
3.
Mixa alla ingredienser till salsa verden. Smaka av med salt och peppar.
4.
Trä upp kycklingen på spetten. Grilla runtom tills genomstekt. Eller lägg på en oljad bakplåt, eller direkt på ugnsgallret med en bakplåt under. Grilla kycklingen i ugnen i ca 15 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
5.
Pensla lite salsa verde på kycklingen och servera resten vid sidan om.
ca 600 g kycklingfilé
och svartpeppar salt
2 vitlöksklyftor
saft och rivet skal från ½ citron
2 tsk torkad oregano
2 msk olivolja
1 tsk salt
½ tsk mald svartpeppar
2 dl packad bladpersilja
2 dl packad basilika
1 vitlöksklyfta
2 msk kapris
1 msk dijonsenap
2 msk färskpressad citron
1 tsk sardellkräm
2 sardellfiléer
ca 1/2 – 1 dl olivolja