back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Kyckling­spett och gryn­sallad med rädisor, spenat, granat­äpple och ädelost

  • ca 4 portioner

Recept på kycklingspett och grynsallad med rädisor, spenat, granatäpple och ädelost. Perfekt för sommaren!

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 200 grader om du ska tillaga kycklingen i ugnen. – annars förbered grillen.

2.

Skär kycklingen i strimlor. Skär av breda strimlor av citronskal – undvik att få med det beska vita. Skala och skiva vitlöken. Blanda kycklingen med olivolja, 1 msk citronsaft och vitlök.

3.

Ställ kallt i ca 30 minuter för att marinera – gärna längre.

4.

Koka kvarngrynen enligt förpackningen i grönsaks- eller hönsbuljong. Låt svalna. Smula osten och skär rädisorna i klyftor. Blanda sedan grynen med ädelost, rädisor, spenat och granatäpplekärnor. Smaka av med salt och peppar. Ringla över olivolja och ca 1 msk citronsaft. Garnera med groddar och krasse.

5.

Trä upp kycklingen på spett. (Om spetten är av trä, blötlägg dem först så de inte bränns i ugnen.) Salta och peppra. Lägg kycklingspetten på en oljad ugnsplåt. Grilla spetten i ugnen i ca 15 minuter eller tills de är genomstekta alt tillaga dem över grillen.

6.

Servera kycklingspetten med salladen.

Ingredienser

Ingredienser

600 g kycklingfilé

1 citron

1 vitlöksklyfta

3 msk olivolja

3 dl kvarngryn

ca 2 ½ dl grönsaks- eller hönsbuljong

75 g ädelost

150 g (ca 12 stycken) rädisor

ca 65 g babyspenat

kärnor från ½ granatäpple

olivolja av god kvalité

salt

svartpeppar

china rose groddar eller annan groddar eller skott till garnering

shisokrasse eller annan krasse