Värm ugnen till 200 grader om du ska tillaga kycklingen i ugnen. – annars förbered grillen.
1.
Värm ugnen till 200 grader om du ska tillaga kycklingen i ugnen. – annars förbered grillen.
2.
Skär kycklingen i strimlor. Skär av breda strimlor av citronskal – undvik att få med det beska vita. Skala och skiva vitlöken. Blanda kycklingen med olivolja, 1 msk citronsaft och vitlök.
3.
Ställ kallt i ca 30 minuter för att marinera – gärna längre.
4.
Koka kvarngrynen enligt förpackningen i grönsaks- eller hönsbuljong. Låt svalna. Smula osten och skär rädisorna i klyftor. Blanda sedan grynen med ädelost, rädisor, spenat och granatäpplekärnor. Smaka av med salt och peppar. Ringla över olivolja och ca 1 msk citronsaft. Garnera med groddar och krasse.
5.
Trä upp kycklingen på spett. (Om spetten är av trä, blötlägg dem först så de inte bränns i ugnen.) Salta och peppra. Lägg kycklingspetten på en oljad ugnsplåt. Grilla spetten i ugnen i ca 15 minuter eller tills de är genomstekta alt tillaga dem över grillen.
6.
Servera kycklingspetten med salladen.
600 g kycklingfilé
1 citron
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
3 dl kvarngryn
ca 2 ½ dl grönsaks- eller hönsbuljong
75 g ädelost
150 g (ca 12 stycken) rädisor
ca 65 g babyspenat
kärnor från ½ granatäpple
olivolja av god kvalité
salt
svartpeppar
china rose groddar eller annan groddar eller skott till garnering
shisokrasse eller annan krasse