Skär varje kycklingfilé i två tunna skivor. Lägg plastfolie ovanpå och banka ut filéerna något. Salta och peppra.
En superenkel och supergod variant på kycklingfilén bjuder vi på idag. Genom att banka ut filén blir kycklingen inte så tråkig och torr! Därefter paneras och steks den frasig och serveras med en fräsch citron- och kaprissås. Vi garanterar att ni kommer inte bli besvikna!
1.
Skär varje kycklingfilé i två tunna skivor. Lägg plastfolie ovanpå och banka ut filéerna något. Salta och peppra.
2.
Häll 1 dl mjöl på en tallrik. Panera kycklingfiléerna i mjölet och skaka av överflödigt mjöl.
3.
Smält 2 msk smör med oljan i en stekpanna. Stek kycklingen i ca 3-4 minuter på varje sida eller tills kycklingen är genomstekt och gyllenbrun. Lägg kycklingen på en tallrik och täck med folie.
4.
Häll vin, hönsbuljong och citron i stekpannan. Koka upp och vispa ner smör- och mjölblandningen. Låt sjuda några minuter tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och peppar.
5.
Häll såsen över kycklingen och strö över kapris och persilja. Servera med citronhalvor.
4 kycklingfiléer
2 dl vetemjöl
2 msk smör
1 msk olivolja
½ dl torrt vitt vin
1 ½ dl hönsbuljong
2 msk färskpressad citron
½ msk rumsvarmt smör blandad med mjöl
ca ½ dl små kapris
ca ½ dl hackad bladpersilja
citronhalvor till servering