back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Kyckling- och kikärtsgryta med couscous, mandel & russin

  • ca 30 minuter

En fantastiskt god kyckling- och kikärtsgryta med couscous, rostade mandlar och russin. En storfavorit hos våra gäster på The Cookbook Café!

Hur

Gör så här

1.

Skala, hacka och fräs lök och vitlök i oljan i några minuter. Tillsätt kycklingfärsen och stek tills kycklingen är genomstekt.

2.

Skala och skär moroten i mindre bitar. Rör i morötterna, kryddorna och tomatpurén, och låt fräsa i några minuter. Häll på passerade tomaterna och kycklingbuljongen. Koka upp och låt puttra i 15-20 minuter. Tillsätt kikärtorna och låt koka i ytterligare 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3.

Under tiden grytan puttrar, tillaga couscousen enligt instruktionerna på förpackningen. Rör i russin och mandel.

4.

Servera grytan med couscousen och smulad feta. Garnera med hackad persilja.

Ingredienser

Ingredienser

ca 500 g kycklingfärs

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 stor morot

ca 2 msk olivolja

1 1/2 tsk malen spiskummin

1 1/2 tsk paprikapulver

1 tsk malen kanel

1/2 tsk malen koriander

ca 1/2 tsk cayennepeppar

400 g passerade tomater

4 dl kycklingbuljong

2 msk tomatpuré

4 dl kokta kikärtor

4 portioner couscous

1 dl russin

1 dl rostade mandelflagor

salt

svartpeppar

hackad bladpersilja