Skala, hacka och fräs lök och vitlök i oljan i några minuter. Tillsätt kycklingfärsen och stek tills kycklingen är genomstekt.
1.
Skala, hacka och fräs lök och vitlök i oljan i några minuter. Tillsätt kycklingfärsen och stek tills kycklingen är genomstekt.
2.
Skala och skär moroten i mindre bitar. Rör i morötterna, kryddorna och tomatpurén, och låt fräsa i några minuter. Häll på passerade tomaterna och kycklingbuljongen. Koka upp och låt puttra i 15-20 minuter. Tillsätt kikärtorna och låt koka i ytterligare 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3.
Under tiden grytan puttrar, tillaga couscousen enligt instruktionerna på förpackningen. Rör i russin och mandel.
4.
Servera grytan med couscousen och smulad feta. Garnera med hackad persilja.
ca 500 g kycklingfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor morot
ca 2 msk olivolja
1 1/2 tsk malen spiskummin
1 1/2 tsk paprikapulver
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen koriander
ca 1/2 tsk cayennepeppar
400 g passerade tomater
4 dl kycklingbuljong
2 msk tomatpuré
4 dl kokta kikärtor
4 portioner couscous
1 dl russin
1 dl rostade mandelflagor
salt
svartpeppar
hackad bladpersilja