Värm ugnen till 200 grader.
Både vacker och god är denna kycklingpaj med spenat, citron, dragon och en krispig filodegslock. Och tro det eller ej – både mina barn åt den trots att den innehöll alla barns kryponit – spenat. Jag gillar att äta den som den är med endast en sallad till. Men det går även bra att servera den med t ex ris eller bulgur.
1.
Värm ugnen till 200 grader.
2.
Strimla kycklingen.
3.
Fräs lök och vitlök i lite olja i några minuter. Tillsätt spenaten och fräs till den har tinat.
4.
Tillsätt buljong, gröna ärtor, senap, citronskal och dragon.
5.
Koka upp och låt puttra i ca 5 minuter.
6.
Blanda ner crème fraîche.
7.
Tillsätt kycklingen, rör ihop och smaka av med salt och peppar. Häll upp i en form.
8.
Ta filodegsarken, skrynkla ihop och lägg ovanpå kycklingröran.
9.
Pensla degen med lite olja.
10.
Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Om degen börjar få för mycket färg, täck med folie.
11.
Servera direkt.
kött från 1 hel grillad kyckling eller ca 3 kokta kycklingfiléer
1 knippe salladslök, skivat
2 vitlöksklyftor, finhackade
250 g fryst spenat
3 dl hönsbuljong
3 dl frysta gröna ärtor
1 msk grovkornig senap
1 tsk rivet citronskal
1 msk finhackad dragon
2 dl crème fraîche
salt och peppar
olivolja till stekning och pensling
150 – 200 g filodeg