back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Kyckling- och filodegs­paj med spenat, citron och dragon

  • 4 portioner

Både vacker och god är denna kycklingpaj med spenat, citron, dragon och en krispig filodegslock. Och tro det eller ej – både mina barn åt den trots att den innehöll alla barns kryponit – spenat. Jag gillar att äta den som den är med endast en sallad till. Men det går även bra att servera den med t ex ris eller bulgur.

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 200 grader.

2.

Strimla kycklingen.

3.

Fräs lök och vitlök i lite olja i några minuter. Tillsätt spenaten och fräs till den har tinat.

4.

Tillsätt buljong, gröna ärtor, senap, citronskal och dragon.

5.

Koka upp och låt puttra i ca 5 minuter.

6.

Blanda ner crème fraîche.

7.

Tillsätt kycklingen, rör ihop och smaka av med salt och peppar. Häll upp i en form.

8.

Ta filodegsarken, skrynkla ihop och lägg ovanpå kycklingröran.

9.

Pensla degen med lite olja.

10.

Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Om degen börjar få för mycket färg, täck med folie.

11.

Servera direkt.

Ingredienser

Ingredienser

kött från 1 hel grillad kyckling eller ca 3 kokta kycklingfiléer

1 knippe salladslök, skivat

2 vitlöksklyftor, finhackade

250 g fryst spenat

3 dl hönsbuljong

3 dl frysta gröna ärtor

1 msk grovkornig senap

1 tsk rivet citronskal

1 msk finhackad dragon

2 dl crème fraîche

salt och peppar

olivolja till stekning och pensling

150 – 200 g filodeg