Fräs löken i smör i ca 15 minuter tillsammans med timjankvistarna.
1.
Fräs löken i smör i ca 15 minuter tillsammans med timjankvistarna.
2.
Tillsätt äpplen och champinjoner och fräs i 3 – 5 minuter. Äpplena får inte bli för mjuka. Lägg åt sidan.
3.
Blanda mjöl, salt och svartpeppar. Panera kycklingen i mjölet.
4.
Utan att rengöra pannan, tillsätt oljan och stek kycklingen tills den blir gyllenbrun.
5.
Tillsätt buljong och cider. Sätt på lock och låt puttra tills kycklingen är genomkokt (innertemp 75 grader).
6.
Tillsätt lök-, svamp- och äppleblandningen samt grädde och äpplecidervinäger.
7.
Låt koka upp så att allt blir varmt. Smaka av med salt och peppar.
8.
Servera med t ex ris, bulgur, matvete eller potatismos.
8 kycklinglårfilé
1 dl mjöl
1 tsk salt
en nypa svartpeppar
2 msk rapsolja
2 gula lökar
1 äpple
100 g champinjoner
3 timjankvistar
25 g smör
1 1/2 dl hönsbuljong
1 1/2 dl äpplecider
1 1/2 dl grädde
1 msk äpplecidervinäger
salt och peppar