back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Kyckling och äpple i krämig äppelcider­sås

  • ca 4 portioner

En vansinnigt god kycklingrätt med äpplen, lök, champinjoner och en krämig sås med cider. Det var så gott så att vi bokstavligen slickade rent våra tallrikar. Kan en rätt få bättre betyg än så!

Hur

Gör så här

1.

Fräs löken i smör i ca 15 minuter tillsammans med timjankvistarna.

2.

Tillsätt äpplen och champinjoner och fräs i 3 – 5 minuter. Äpplena får inte bli för mjuka. Lägg åt sidan.

3.

Blanda mjöl, salt och svartpeppar. Panera kycklingen i mjölet.

4.

Utan att rengöra pannan, tillsätt oljan och stek kycklingen tills den blir gyllenbrun.

5.

Tillsätt buljong och cider. Sätt på lock och låt puttra tills kycklingen är genomkokt (innertemp 75 grader).

6.

Tillsätt lök-, svamp- och äppleblandningen samt grädde och äpplecidervinäger.

7.

Låt koka upp så att allt blir varmt. Smaka av med salt och peppar.

8.

Servera med t ex ris, bulgur, matvete eller potatismos.

Ingredienser

Ingredienser

8 kycklinglårfilé

1 dl mjöl

1 tsk salt

en nypa svartpeppar

2 msk rapsolja

2 gula lökar

1 äpple

100 g champinjoner

3 timjankvistar

25 g smör

1 1/2 dl hönsbuljong

1 1/2 dl äpplecider

1 1/2 dl grädde

1 msk äpplecidervinäger

salt och peppar