Värm ugnen till 175 grader.
Perfekta snacksen! Krispiga och lite härligt kryddiga är dessa rostade kikärtor. De är inte bara goda – de är också rätt nyttiga också om man nu bryr sig om sådant… : )
1.
Värm ugnen till 175 grader.
2.
Skölj kikärtorna och låt rinna av ordentligt.
3.
Skala kikärtorna.
4.
Torka kikärtorna ordentligt torrt med hushållspapper.
5.
Lägg ut dem på hushållspapper för att torka ytterligare.
6.
Blanda sedan med olja, kryddor och salt.
7.
Sprid ut i en ugnsplåt och rosta i ugnen i 45-50 minuter.
8.
Rör om då och då.
9.
Ta ut ur ugnen och låt svalna 5-10 minuter så krispar de till sig ännu mer.
2 burkar á 425 g kokta kikärtor
ca 1 1/2 msk olivolja
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk chilipulver
1/4 tsk spiskummin
ca 1 krm cayennepeppar
3/4 tsk salt