Värm ugnen till 100 grader.
Smarriga och söta rabarberstänger med flädersmak. I detta recept är det endast skalen du använder. Själva fruktköttet kan du spara och använda till t ex bakverk, saft eller sylt
Receptet har vi tidigare skrivit för tidningen Allt om mat.
1.
Värm ugnen till 100 grader.
2.
Skölj rabarbern noggrant. Skala sedan rabarbern så tunt som möjligt i breda strimlor, med t ex en mandolin eller osthyvel.
3.
Blanda skal, socker, saft och salt i en kastrull och värm tills sockret har smält och skalen har mjuknat något.
4.
Lägg ut skalen på en plåt täckt med bakplåtspapper.
5.
Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Håll koll så att de inte bränns! Tiden beror på hur tunna de är.
6.
Ta ut och låt svalna.
6 rabarber
½ dl strösocker
1 msk flädersaft
1 nypa salt