Stek kycklingen på båda sidor i olja i en ugnssäker stekpanna tills gyllene. Salta och peppra. Lägg åt sidan.
Även om mörkret är på väg bort så dröjer sig kylan kvar. Vi tänder en brasa och njuter av värmande och goda middagar i sällskap av familj och vänner. Och just när det är kyligt och kallt så lägger vi ner lite extra tid och kärlek i det vi lagar - och dricker. Då parar vi gärna ihop maten med en passande dryck. T ex till denna krämiga risoni med kyckling, äpple och svamp passar det utmärkt med en Melleruds Alkoholfri Pilsner. Dess fylliga smak och delikata beska förhöjer de höstiga tonerna i maten. En fulländad måltid helt enkelt.
I SAMARBETE MED MELLERUDS ALKOHOLFRIA PILSNER
1.
Stek kycklingen på båda sidor i olja i en ugnssäker stekpanna tills gyllene. Salta och peppra. Lägg åt sidan.
2.
Stek löken på medelhög värme i olja i ca 20 minuter. Tillsätt vitlök och svamp och stek i ca 5 minuter till.
3.
Värm ugnen till 200 grader.
4.
Häll i vin, buljong och grädde. Koka upp och smaka av med salt med peppar. Rör i äpple och orzo.
5.
Fördela kycklingen ovanpå och ställ in i ugnen i 25 - 30 minuter eller tills innertemperaturen på kycklingen är 82 grader intill benet. Garnera med persilja.
1 kg kycklinglår
2 gula lökar, skivade
100 g skogschampinjoner, skivade
1 vitlöksklyfta, pressad
1/2 dl vitt vin
5 dl hönsbuljong
2 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
1 äpple, skalat och i klyftor
3 dl risoni
olja till stekning
hackad persilja till garnering