Skiva champinjonerna tunt. Finhacka vitlöken. Skölj och grovhacka spenaten.
Ibland får man ta en genväg med färdigköp ravioli. Framförallt på en vardag är det ingen som orkar ställa sig och göra egen. Denna rätt är därför verkligen superenkel och snabb att laga – och framförallt otroligt god. Minimalt med arbete – maximalt med tillfredsställelse.
1.
Skiva champinjonerna tunt. Finhacka vitlöken. Skölj och grovhacka spenaten.
2.
Koka upp vatten i en vattenkokare. Häll det kokande vattnet i en stor kastrull och tillsätt raviolin och en nypa salt. Koka i 4-5 minuter tills pastan är 'al dente'.
3.
Spara lite pastavatten (ca 1 dl) och häll av resten. Lägg tillbaka ravioli i kastrullen och ringla över olivolja.
4.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Fräs svamp med en nypa salt i 3-4 minuter tills den börjar mjukna. Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare 1 minut. Tillsätt créme fracihe, grönsaksbuljong, spenat och lite av det sparade pastavattnet. Tillsätt mer vatten om du vill ha en tunnare sås. Krydda med en nypa salt och en generös nypa svartpeppar.
5.
Fördela ravioli och krämiga såsen på tallrikar. Toppa med riven ost och basilika. Hugg in!
400 g färska champinjoner
3 vitlöksklyftor
120 g spenat
500 g ravioli med ricotta och spenat
1 kruka basilika
8 g grönsaksbuljong-tärning
150 g crème fraîche
40 g smakrik ost, riven
salt och svartpeppar
Olivolja