back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Krämig ravioli med spenat, champinjoner och basilika

  • 4 portioner

Ibland får man ta en genväg med färdigköp ravioli. Framförallt på en vardag är det ingen som orkar ställa sig och göra egen. Denna rätt är därför verkligen superenkel och snabb att laga – och framförallt otroligt god. Minimalt med arbete – maximalt med tillfredsställelse.

Hur

Gör så här

1.

Skiva champinjonerna tunt. Finhacka vitlöken. Skölj och grovhacka spenaten.

2.

Koka upp vatten i en vattenkokare. Häll det kokande vattnet i en stor kastrull och tillsätt raviolin och en nypa salt. Koka i 4-5 minuter tills pastan är 'al dente'.

3.

Spara lite pastavatten (ca 1 dl) och häll av resten. Lägg tillbaka ravioli i kastrullen och ringla över olivolja.

4.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Fräs svamp med en nypa salt i 3-4 minuter tills den börjar mjukna. Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare 1 minut. Tillsätt créme fracihe, grönsaksbuljong, spenat och lite av det sparade pastavattnet. Tillsätt mer vatten om du vill ha en tunnare sås. Krydda med en nypa salt och en generös nypa svartpeppar.

5.

Fördela ravioli och krämiga såsen på tallrikar. Toppa med riven ost och basilika. Hugg in!

Ingredienser

Ingredienser

400 g färska champinjoner

3 vitlöksklyftor

120 g spenat

500 g ravioli med ricotta och spenat

1 kruka basilika

8 g grönsaksbuljong-tärning

150 g crème fraîche

40 g smakrik ost, riven

salt och svartpeppar

Olivolja