Skär köttet i tunna strimlor.
Bulgogi, som betyder eldkött, är en koreansk rätt där strimlad biff marineras och steks på traditionellt vis direkt vid bordet. Till biffen serverar man ris och kimchi som rullas in i salladsblad. Här serverar vi bulgogin med de koreanska nudlarna dang myun, gjorda på sötpotatis, men det går även utmärkt med andra nudlar.
1.
Skär köttet i tunna strimlor.
2.
Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Låt köttet marinera i kylen i minst 45 minuter.
3.
Skala och skär morötterna i tunna stavar. Skär även zucchinin i tunna stavar. Skiva salladslöken.
4.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet.
5.
Rosta sesamfröna på medelvärme i en torr panna.
6.
Blanda sesamolja, sesamfrön, soja och farinsocker och rör ihop med nudlarna. Lägg på ett lock så att nudlarna håller sig varma.
7.
Värm lite olja i en wok eller stekpanna. Sila bort marinaden från köttet. Stek köttet i någon minut tills det får färg. Lägg åt sidan.
8.
Stek morot och zucchini i ca 3 minuter eller tills de börjar mjukna.
9.
Blanda köttet med nudlarna, de stekta grönsakerna och böngroddarna.
10.
Salta efter smak. Toppa med skivad salladslök.
600 g biff
2 morötter
½ zucchini
2 salladslökar
ca 200 g eller 250 g sötpotatisnudlar eller glasnudlar
4 msk svarta och/eller vita sesamfrön
2 msk sesamolja
3 msk japansk soja
1 msk farinsocker
ca 2 msk rapsolja
ca 100 g färska böngroddar
salt
Marinad
1 dl japansk soja
3 msk farinsocker
2 pressade vitlöksklyftor
2 skivade salladslökar
3 msk sesamolja
1 msk svartpeppar
1 msk riven färsk ingefära
skivad salladslök