back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Konserverade citroner

Ett recept på hur man konserverar citroner för användning i det marokanska köket och tagines.

    Hur

    1.

    Skrubba rent citronerna.

    2.

    Skär bort den lilla hårda delen där stjälken har suttit.

    3.

    Skär från ena änden ett kryss i citronen utan att skära igenom helt. (Du ska få fyra klyftor som sitter ihop nedtill).

    4.

    ”Fyll” varje citron med 1 msk salt.

    5.

    Tryck ner citronerna i en burk så att de är tätt packade.

    6.

    Tryck ner på dem så att de släpper ifrån sig så mycket saft som möjligt.

    7.

    Fyll på med extra citronsaft från 1 citron.

    8.

    Sätt på ett lock och låt stå över natten i rumstemperatur.

    9.

    Tryck ner på citronerna lite igen så att de släpper ifrån sig ännu mera saft.

    10.

    Repetera varje dag i 3 dagar.

    11.

    Om inte citronerna är helt täckta av saft vid det här laget kan man tillsätta ytterligare pressad citronsaft.

    12.

    Ställ i kylskåpet.

    13.

    Citronerna är klara att använda efter 3 – 4 veckor.

    14.

    Tips! Prova att smaksätta med några korianderfrön, ett lagerblad, en kanelstång eller en chilifrukt – eller en kombination av flera.

    Ingredienser

    valfri mängd citroner

    1 msk per citron salt

    saft från ca 1 - 2 citroner citronsaft